Članovi lokalnog saveta u severnoj Mitrovici

Izvor: Beta

Utorak, 17.12.2002.

16:57

Default images
Stranke i političke organizacije Srba na severu Kosovske Mitrovice predložile su šestoricu kandidata za članove budućeg Saveta na čijem će čelu biti UNMIK-ov zvaničnik - Indijac Ramaš Habišek. Srpsko nacionalno veće je predložilo Vladimira Rakića, Momira Kasalovića i Ljubicu Mandić. Demokratska stranka Srbije je predložila Nebojšu Minića, Demokratska stranka Srboljuba Milenkovića, a Demokratska alternativa Dragana Spasojevića.

Budući Savet na severu Mitrovice imaće ingerencije opštinske vlasti, a funckionisaće naredne četiri godine - do sledećih lokalnih izbora u pokrajini. Predstavnici Srba u severnoj Mitrovici kažu da se Albanci iz južnog dela Mitrovice protive dogovoru da svih šest članova Saveta bude iz srpskih stranaka i organizacija, te da šef UNMIK-a Mihael Štajner, imenovanjem albanskog predstavnika u Savetu, gleda da izbegne konflikt sa većinskim stanovništvom u Kosovskoj Mitrovici. Upitan da li su tačne indicije da Šatjner namerava da odstupi od dogovora, predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović kaže da to nije tačno.

"Nisu tačne te priče. Znam iz kontakata sa Štajnerom da oni (UNMIK) nisu insistirali da Savet ima bilo kakvu etničku strukturu, osim strukture koja bude predložena, a predloženo je šest imena. Ta imena su predložile političke stranke i politički subjekti koji su najznačajniji na prostoru Kosovske Mitrovice i ja očekujem da će to biti rešeno u narednih sedam do deset dana", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: