Mihajlov: Presuda VSS-a novi podsticaj DSS-u

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

16:42

Default images

Demokratska stranka Srbije prihvatila je i priznala presudu Vrhovnog suda Srbije, kojom je odbijena njena žalba na konačni rezultat predsedničkih izbora. Ipak, funkcioneri te stranke najavljuju da njihova “borba za prava građana da biraju” nije završena. Šef poslaničkog kluba DSS-a u Skupštini Srbije Dejan Mihajlov rekao je Radiju B92 da odluka Vrhovnog suda Srbije predstavlja "kontinuitet sa odlukama Republičke izborne komisije i vraćanje na period od pre 5. oktobra". "Mislim da je ona samo novi podsticaj za DSS da istraje u borbi za demokratske institucije, prave demokratske izbore, tačne procedure, inače plašim se da će na svakim izborima biti manipulacije ukoliko stvari ostanu ovakve kakve su", rekao je Mihajlov.

Mihajlov je ponovio optužbe i na račun Vlade Srbije, ali nije dao konkretan odgovor na pitanje hoće li ta stranka, ili ne, pokretati pitanje poverenja Vladi u srpskom parlamentu. "Mi do onog trenutka kada smo izašli iz Vlade, od avgusta prošle godine, ne pružamo podršku Vladi. Jedino nismo postavljali pitanje poverenja, što u narednom periodu može da se dogodi u zavisnosti od njihovog ponašanja po pojedinim pitanjima", kaže Mihajlov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: