Protesti i sukobi u Italiji

Demonstranti su se danas sukobili sa policijom na protestima organizovanim zbog mera štednje u nekoliko italijanskih gradova.

Izvor: B92

Subota, 14.12.2013.

19:10

Default images

Protesti s uorganizovani u okviru akcije koju predvodi italijanski pokret "Vile" koji okuplja farmere i vozače kamiona.

Studenti su bacali bombe sa farbom na policiju u Torinu, dok je u sukobima u Veneciji povređeno desetak policajaca, a dvoje demonstranata je privedeno, javio je AFP.

U Veneciji je policija upotrebila suzavac da bi razdvojila desničarske i levičarske demonstrante koji su se sukobili u blizini železničke stanice.

Pripadnici ekstremne desnice su se okupili i ispred prostorija Evropske komisije u Rimu gde su skinuli evropsku zastavu pre nego što ih je policija rasterala, navodi AFP.

Demonstranti su deo pokreta nazvanog "Vile" koji je započeo najpre na Siciliji među poljoprivrednim proizvođačima koji strahuju od povećanja poreza.

Pokret se potom proširio i na druge male preduzetnike kao što su zanatlije, vlasnici radnji i vozači kamiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: