Negovatelj pretukao štićenika?

Radivoje Aleksić iz Aleksinca optužen je da je lancem pretukao mentalno zaostalog štićenika Doma za smeštaj odraslih u Kulini Bratislava Cvetkovića (31).

Izvor: Blic

Subota, 14.12.2013.

18:54

Default images

Nezapamćeni incident je otkriven narednog jutra prilikom presvlačenja štićenika, kada su na leđima Cvetkovića uočeni brojni podlivi.

"Dva dana posle incidenta pozvali su nas da dođemo u Kulinu jer je Bratislav povređen. Cela leđa su mu bila u podlivima. Kao da je bičevan. Takve povrede nikada nisam video", kaže otac Dragoslav Cvetković (58).

Njegov sin je kao osobu koja ga je bičevala odmah identifikovao negovatelja Aleksića, koji se pak branio da je u pitanju bila međusobna tuča štićenika.

"Pitali su ga da ga nije možda neki drugi štićenik udarao, ali je on ponavljao da ga je Rade tukao jer ga je optužio da mu je uzeo cigarete. On je udaren sigurno 30 puta po leđima i to dok je ležao u krevetu, to neki štićenik nije mogao da uradi", dodaje Dragoslav.

Direktor Kuline Goran Petrović kaže da je negovatelj odmah suspendovan:

"Prilikom jutarnjeg presvlačenja primećene su povrede za koje je naš lekar ocenio da nisu starije od 12 sati. Obavestili smo policiju. Pretresen je Aleksićev ormarić i nađeni su lanac i flaša rakije, koju nije smeo da ima. Suspendovan je, potom i otpušten."

Aleksić se tereti za krivično delo zlostavljanja i mučenja. On sve demantuje.

"To je namešteno. Nemam pojma kako je povređen, neka sud utvrdi", rekao je u kratkoj izjavi Aleksić za "Blic".

Incident se dogodio u noći između 10. i 11. juna prošle godine, optužnica je završena u februaru, a slučaj je dospeo u javnost tek kada je počelo suđenje. Dragoslav Cvetković je nezadovoljan što se ni posle godinu i po dana ne zna ko je odgovoran za prebijanje njegovog sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: