Jovićević: Afera trgovine ljudima izazov institucijama CG

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2002.

16:39

Default images

Povodom afere trgovine ženama  koja je u Crnoj Gori aktuelna već više od dve nedelje, u utorak se oglasio i crnogorski ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević. On je ocenio da ta afera predstavlja "izazov" svim državnim institucijama koje treba da pokažu da li su sposobne i spremne za odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala. Jovićević je o tome govorio u Danilovgradu, na svečanosti povodom završetka obuke žena policajaca. To je njegovo prvo obraćanje javnosti nakon što je crnogorska policija krajem novembra uhapsila zamenika državnog tužioca Zorana Piperovića, koji je osumnjičen za umešanost u trgovinu ženama i nakon što je mandatar Milo Đukanović prošle sedmice saopštio sastav nove Vlade u kojoj nema dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova.

Andrija Jovićević je takođe naglasio da će afera trgovine ženama pokazati da li su državne institucije Crne Gore spremne da se obračunaju sa organizovanim kriminalom, čega, kako je naveo, ima i u njihovim sopstvenim redovima. "Aktuelni slučaj međunarodnog lanca trgovine ljudima čija je destinacija bila, nažalost, i Crna Gora, predstavlja izazov i ispit, ne samo za MUP, već ispit svih relevatnih institucija crnogorske države koje moraju pokazati snagu i spremnost da se izbore sa ovim problemom. Od nas, pripadnika MUP-a, očekuje se da prekinemo lance međunarodne trgovine ljudima, krijumčarenja droge i druge oblike organizovanog kriminala koji ne zaobilaze ni Crnu Goru. Moramo ispuniti očekivanja građana Crne Gore, jer je to garant da neće i naša djeca postati bijelo roblje ili dospjeti u začarani krug krijumčara i prodavaca droge", rekao je Jovićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: