KM: Napad na Civilnu zaštitu

Nepoznata osoba oko 17.20 molotovljevim koktelima napala vozila Civilne zaštite, koja su bila parkirana u Kolašinskoj ulici u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.12.2013.

18:16

Default images

Vozila marke "lada niva" nisu oštećena prilikom napada, a slučaj je prijavljen kosovskoj policiji.

Na licu mesta se mogu videti ostaci flaša u kojima je bila zapaljiva smesa, a, prema rečima očevidaca, napadač je pobegao preko jednog od pešačkih mostova u južni deo Kosovske Mitrovice.

Vozila su bila parkirana ispred zgrade bivše opštine Kosovska Mitrovica.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od Euleksa i Kfora da se postaraju da osobe koje su danas bacile molotovljeve koktele u severnom delu Kosovske Mitrovice budu odmah pronadjene i privedene pravdi, i da se konačno obezbedi mir i bezbednost za Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiju.

U saopštenju Kancelarije za KiM ističe se da više ne prodje nijedan dan a da se ne dogodi neki napad na Srbe i njihovu imovinu, i dodaje da su za današnji napad na vozila Civilne zaštite u severnoj Kosovskoj Mitrovici odgovorne dve osobe.

Kancelarija za KiM je upozorila na još jedan incident koji se dogodio danas, dan uoči ponovljenih lokalnih izbora za gradonačelnika Parteša.

U toj opštini se, kako se navodi u saopštenju Kancelarije, dogodola još jedna gruba provokacija i pritisak na glasače Gradjanske inicijative "Srpska" u Pasjanu.

"Aktivista SLS Cvetković, u pratnji policijskog džipa i pripadika KPS-a u civilu je danas otvoreno pretio glasačima 'Srpske' da ne izadju na sutrašnje izbore. Pritisci su otišli toliko daleko da su glasači 'Srpske' ucenjivani životima dece", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM zahteva od Euleksa, Kfora i OEBS-a da shvate ozbinjnost situacije i da odmah reaguju kako bi se pritisci, zastrašivanja i ucenjivanja u Pasjanu odmah zaustavili.

"Napetost u Pasjanu je velika, narod je uznemiren i situacija se svakog časa može oteti kontroli. Tražimo da medjunarodna zajednica, u interesu svih gradjana na Kosovu i Metohiji više ne zatvara oči pred nasiljem, već da obezbedi mir i bezbednost za sve koji žive u Pokrajini",upozorila je Kancelarija za KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: