Sutra lokalni izbori na tri mesta

Lokalni izbori u beogradskoj opštini Voždovac, u Odžacima i Kostolcu biće održani sutra.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.12.2013.

17:20

Default images

Biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati, kada će biti završena i predizborna tišina koja je počela u petak, 13. decembra, u ponoć.

Na izborima na Voždovcu učestvovaće 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.

Kada je reč o broju glasača, na Voždovcu 156.962 građanina imaju biračko pravo, u Kostolcu 11.573, a u Odžacima oko 27.000.

Na Voždovcu, čija Skupština opštine ima 56 odbornika, biće otvoreno 86 biračkih mesta.

Na voždovačkim izborima "nadmetaće se" liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Na voždovačkim izborima nastupiće i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Đilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Građani Kostolca će moći da glasaju na 11 biračkih mesta - sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama.

Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a sem građana Kostolca glasaće i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.

Na izborima će učestvovati liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

U Odžacima se bira 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači će izaći na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Beronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci birači će moći da biraju između 10 prijavljenih lista - DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka koji čine DS S i Dveri, SPS-a, Grupe građana Zadružni blok i LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: