Ilić ponovo predsednik Nove Srbije

Na osmoj Izbornoj skupštini Nove Srbije u Čačku, za predsednika ove stranke, koja je ujedno obeležila i petnaest godina rada, izabran je ponovo Velimir Ilić.

Izvor: Beta

Subota, 14.12.2013.

16:06

Default images

Za potpredsednike Nove Srbije izabrani su Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović, Velimir Stanojević, Zlata Đerić, Vojislav Knežević i Dejan Rajičić.

Ilić je, obraćajući se prisutnim delegatima i gostima, podsetio na rezultate koje je Nova Srbija ostvarila u prethodnom periodu.

"U opštinama i gradovima gde smo bili na vlasti izgradili smo kilometre puteva, brojne verske objekte, vodovodne mreže, kuće. Nije bilo otimanja za radna mesta, novac poreskih obveznika nismo koristili za propagandu, već smo svuda ostavili pečat svojim radom i zalaganjem", naveo je on.

Ilić je dodao da će Nova Srbija nastaviti da vodi takvu politiku, ističući da se neće graditi samo u Šumadiji, već u celoj Srbiji.

On kaže da je izgradnja gasovoda "Južni tok" jedna od najvećih investicija u istoriji Srbije, i napominje da je ove godine u Srbiji izdato građevinskih dozvola u vrednosti oko 3 milijarde evra.

Ilić je, takođe, najavio izgradnju 5000 stanova za socijalno ugrožene, od kojih za 1700 izgradnja počinje u 2014. godini.

Prema njegovim rečima, ova stranka je najteže trenutke imala kada je bila u opoziciji, zbog toga što su, kako kaže Ilić, njihovi ljudi proganjani, hapšeni i ostavljani bez posla, poput Branka Jocića i Milanka Šarančića.

Izbornoj Skupštini NS, pored članova i delegata, između ostalog prisustvovali su i Andrija Mandić iz Crne Gore, Radomir Nikolić (SNS), Marko Pavić iz Republike Srpske, Miroslav Petković (DSS), Zoran Babić(SNS), Dijana Vukomanović (SPS) i Dragomir Karić (PSS) .

Izbori bi bili "suvišni"

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je u Čačku da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore u Srbiji i ocenio da bi oni sada bili "suvišni".

Ilić, koji je i ministar građevine u Vladi Srbije izrazio je zadovoljstvo predlogom republičkog budžeta za narednu godinu i sumom koja je opredeljena za ministarstvo koje on vodi.

"Meni je drago što je od sume koja je na početku bila određena za ministarstvo koje ja vodim, u finalu, sinoć izglasano četiri i po puta više nego što je predloženo", rekao je Ilić.

On je odnose u vladajućoj koaliciji ocenio kao "jako dobre".

"Vlada funkcioniše odlično, svi radimo svoj posao, saradnja Vlade i predsednika Srbije je izuzetno dobra, ministarska saradnja je izvanredna. Meni je drago što svi prihvataju projekte koje sam predlagao i ja prihvatam njihove projekte koji su opravdani, pomažemo jedni drugima, atmosfera je radna", rekao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: