OŠ "Miodrag Matić" dobija minibus

Specijalna osnovna škola za decu obolelu od cerebralne paralize "Miodrag Matić" iz Beograda dobiće adaptirani minibus za prevoz njihovih školaraca.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.12.2013.

19:11

Default images

Ministar prosvete Tomislav Jovanović uručio je danas kolektivu beogradske Specijalne osnovne škole za decu obolelu od cerebralne paralize "Miodrag Matić" pismo o primopredaji minibusa namenjenog za prevoz dece i poboljšanje kvaliteta i uslova života.

Vozilo će biti adaptirano za potrebe dece, rekao je Jovanović u razgovoru sa direktorom škole Zoranom Andrejićem.

Autobus je dodeljen iz Projekta "Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou" (DILS) vrednog milion evra, u okviru koga je Minsitarsvo prosvete dobilo 21 autobus.

Deca su povodom dobijanja donacije priredila maskenbal, a školu je posetila i dekan Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju (FASPER) Jasmina Kovačević, sa kojom je ministar prosvete razgovarao o mogućnosti uključivanja ove dece u obrazovni proces.

Škola ima 54 đaka, tri logopeda, defektologe, nastavnike i istraživačka je jedinica i nastavna baza FASPER-a.

Jovanović je najavio da će i ostalim specijalnim školama sledeće nedelje biti podeljena učila i oprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: