Prekinuta sednica Skupštine Srbije, nastavak u sredu

Izvor: Beta

Utorak, 17.12.2002.

12:32

Default images
Sedica Skupštine Srbije prekinuta je u utorak uveče, a sutra ujutru biće nastavljena rasprava o izmenama Zakona o budžetskom sistemu. Skupština je ranije u utorak završila raaspravu o Predlogu zakonu o učešću opština i gradova u porezu na promet. Poslanici bi sutra po podne trebalo da glasaju o tom zakonu, zatim izmenama zakona o budžetskom sistemu, kao i o završnim računima budžeta za 2000. i 2001. godinu.

Tokom prepodnevnog dela sednice, ministar finansija Srbije Božidar Đelić rekao je da lokalne samouprave raspolažu sa realno dva puta većim sredstvima nego pre dve godine. Predlogom zakona o obimu sredstava i učešću opština i gradova u porezu na zarade i porezu na promet u 2003. godini, predviđeno je da lokalnim samoupravama bude ustupljeno u narednoj godini 11,3 milijarde dinara, što je u proseku 16,8 odsto ukupnih prihoda opština. Predstavnici opozicionih stranaka najveće zamerke imali su na način raspodele sredstava namenjenih lokalnoj samoupravi, ali je Đelić je kazao da obim sredstava predviđen zakonom ne može biti povećan i da jedan broj amandmana ne može biti usvojen, "jer ne mogu biti deljena sredstva kojih nema".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: