Đukanović u decembru u Beogradu

Crnogorski premijer Milo Đukanović doći će u uzvratnu posetu predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću sredinom decembra, saznaju Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 28.11.2013.

22:48

Default images

Dolazak crnogorskog premijera Mila Đukanovića u uzvratnu posetu predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću predviđen je za sredinu decembra, potvrđeno je Novostima u Vladi Crne Gore.

Premijer Đukanović je bio u Beogradu pre jedne decenije, kada je prisustvovao sahrani srpskog premijera Zorana Đinđića, a očekuje se da će se u srpskoj prestonici sastati sa Dačićem, prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem, a možda i sa šefom države Tomislavom Nikolićem.

Dolazio je i u maju 2006. godine uoči referednuma o nezavisnosti Crne Gore.

Prema saznanjima "Novosti", Đukanović se sa svojim domaćinima razgovarati o uspostavljanju platnog prometa između dveju zemalja, rešavanju pitanja dvojnog državljanstva, infrastrukturnim projektima i obostranoj pomoći na putu ka Evropskoj uniji.

Dolazak crnogorskog premijera je još jedan podstrek razvoju odnosa dveju država koji su u jednom trenutku bili srozani na najmanju moguću meru. Tome su doprineli razdruživanje "dva oka u glavi“ 2006, pa crnogorsko priznanje kosovske nezavisnosti, proterivanje ambasadora Crne Gore iz Beograda...

Odnosi su bili "pod naponom“ u vreme vladavine Vojislava Koštunice, potom i Borisa Tadića, da bi se odskora otkravili, posebno pošto su posetama Cetinju i Podgorici "led probili“ predsednik Srbije Nikolić, a nešto kasnije i premijer Dačić. U tim susretima sa predsednikom i premijerom Crne Gore Filipom Vujanovićem i Milom Đukanovićem istaknuto je da odnosi dveju bratskih zemalja idu uzlaznom putanjom i da je problema između zvaničnog Beograda i Podgorice sve manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: