VA: Otvoreno dvojezično odeljenje

Ministar prosvete Tomislav Jovanović i ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio otvorili su danas dvojezično odeljenje u Valjevskoj gimnaziji.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

21:33

Default images

Nastava u tom odeljenju, u kojem đaci nastavu pored srpskog prate i na francuskom ili nemačkom jeziku, započeta je u septembru.

"Čestitam vam na svim ocenama, pošto nije lako učiti stručne predmete na stranom jeziku", rekao je Gzavije Denio i izrazio zadovoljstvo znanjem francuskog jezika koje su pokazali valjevski gimnazijalci.

Jovanović je profesorima koji na francuskom predaju prirodne i društvene nauke u ovom odeljenju obećao stimulaciju sličnu onoj koju imaju predavači u filološkim i matematičkim gimnazijama u Srbiji.

Projekat bilingvalnog odeljenja u Valjevskoj gimnaziji finansijski su podržali Francuski i Nemački institut, kao i Ministarstvo prosvete Srbije.

Ministar prosvete je novinarima rekao da njegova poseta Istraživačkoj stanici "Petnica" znači podršku države programima koji se realizuju u njoj.

Dodao je da je Petnica brend Srbije i da nikome, a pogotovo njemu, ne pada na pamet da njen rad dovodi u pitanje.

"Sve što bude dogovoreno sa rukovodstvom Istraživačke stanice, dok sam ja ministar, biće realizovano", kazao je Jovanović ali nije precizirao koliko će novca biti odobreno za rad "Petnice" u 2014. godini.

Tomislav Jovanović je tokom posete Valjevu obišao Medicinsku i Poljoprvrednu školu, a obećao je i pomoć za dovršetak radova na novoj zgradi Osnovne škole "Milovan Glišić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: