Blago vraćeno u Titov sef

Komisija koju je formirao predsednik Srbije za otvaranje depozita 555 u NBS, poznatijeg kao Titov sef, završila je posao i nađene dragocenosti vraćene su u sef.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

21:09

Default images

"Konsultovali smo se sa sudom, koji je rekao da nema uslova da čuva stvari, pa su one iz bezbednosnih razloga vraćene u depozit. Sa njih je skinuta oznaka državne tajne. Ništa sa spiska ne nedostaje, čak smo našli dve-tri stvari više. Sada je sve na ostavinskom sudu. Koga on bude imenovao za naslednika, i kada to postane pravosnažno, taj će dragocenosti moći da preuzme", kaže za "Novosti" predsednik Komisije Oliver Antić.

Većina nađenih stvari ima grb ili monogram Karađorđevića, što je potvrdio i sudski veštak. Među nađenim blagom ima dosta toga sa monogramom kraljice Marije, zatim orden njenog oca, rumunskog kralja, kao i medalje oba kralja Petra i Aleksandra, a većina stvari je iz perioda između dva svetska rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: