Uhapšeni žandarm bio problematičan

Komandant Žandarmerije Milenko Božović kaže da je uhapšeni žandarm Aleksandar Raičić iz Niša i ranije pokazivao devijantno ponašanje.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

18:30

Default images

"Pravio je određene probleme, zbog čega je bio i disciplinski sankcionisan 2011. godine. 2010, 2011. i 2012. je vršeno njegovo psihološko testiranje, a rezultati su bili dosta loši. pa smo u septembru 2013. predložili ciljani lekarski preled zbog njegovih lekarskih promena", rekao je Božović.

On navodi da postoje sumnje da se uhapšeni žandarm družio sa osobama iz kriminalne sredine i da su sva saznanja o tome razmenjena sa nadležnima u PU Niš i u odredu Žandarmerije Niš i u sektoru unutrašnje kontrole i komande Žandarmerije odeljenja za zakonitost.

Božović je rekao da se čeka izveštaj unutrašnje kontole, koja već duže obrađuje Žandarmeriju u Nišu.

"Nakon toga će uslediti detaljna analiza pripadnika Žandarmerije iz Niša. Predložiću da se jedan broj žandarma rasporedi van tih organizacionih jedinica jer ne ispunjavaju osnovne uslove za rad", kaže Božović i dodaje da se protiv Raičića već vodi jedan postupak.

"Protiv Raičića se void krivični postupak u Osnovnom sudu u Nišu za krivično delo pomaganje učesnicima nakon izvršenog krivičnog dela. Taj postupak se vodio 2011, mi smo urgirali da se postupak što pre završi i prema našim saznanjima, glavni pretres je bio zakazan za decembar ove godine."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: