LSV i DS o promeni izbornih zakona

Predsednici LSV i DS, Nenad Čanak i Dragan Đilas, razgovarali su u Novom Sadu o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i mogućnosti promene izbornih zakona.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2013.

18:01

Default images

Sastanku su prisustvovali i zamenici predsednika LSV i DS, Bojan Kostreš i Bojan Pajtić, saopšteno je iz LSV.

Iz LSV su nedavno predali DS tekst inicijative o promeni izbornog sistema na svim nivoima, uz dogovor da će ih DS obavestiti o svojim stavovima.

U zajedničkom saopštenju LSV i Pokrajinskog odbora DS, 26. novembra, navedeno je da su se dve stranke saglasile da se analizira primena koalicionih sporazuma na pokrajinskom i lokalnim nivoima i da se zajednički predloži rešavanje eventualnih spornih ili nerealizovanih pitanja.

Predstavnici dve stranke su se saglasili i da zajedničkim amandmanima, preko Skupštine AP Vojvodine, deluju pred Skupštinom Srbije u procesima rasprave i usvajanja značajnih zakonskih propisa.

Te dve stranke su pozvale i svog koalicionog partnera u vojvođanskoj vlasti, Savez vojvođanskih Mađara, da se uključi u te aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: