Iran: U zemljotresu 7 stradalo

Najmanje sedam osoba poginulo a 30 povređeno u Iranu u zemljotresu snage 5,7 stepeni Rihterove skale izjavio načelnik službe za vanredne situacije Hasan Kadami.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

16:56

Default images

"Za sada ima sedam mrtvim i 30 povređenih koji su bolnički zbrinuti", rekao je Kadami, a prenela je zvanična agencija IRNA.

Epicentar potresa bio je blizu grada Borazdjana u provinciji Bušer, približno 60 kilometara od istoimene nuklearne elektrane u izgradnji, navodi agencija Frans pres.

AFP podseća da je decembra 2003. godine grad Bam na jugu pogodio zemljotres i usmrtio 26.000 ljudi i uništio drevnu tvrđavu izgrađenu od čerpića.

Ranije je Rojters preneo saopštenje Američkog geološkog zavoda da je potres 5,6 stepeni Rihterove skale pogodio oblast severoistočno od Bušera i da na društvenim mrežama ima izveštaja da se potres osetio i u istočnom delu Saudijske Arabije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: