Šefovi diplomatija EU: U Srbiji nužno očuvati stabilnost

Izvor: Beta

Utorak, 10.12.2002.

14:58

Default images
Šefovi diplomatija Evropske unije su u utorak u Briselu pozdravili "napredak" koji je u Jugoslaviji ostvaren usvajanjem Ustavne povelje Srbije i Crne Gore i zatražili da politička kriza u Srbiji bude rešena tako da budu očuvani stabilnost institucija i nastavak reformi. Evropski ministri su izrazili "zabrinutost zbog ishoda predsedničkih izbora u Srbiji" i stavili do znanja da očekuju da "sve strane prionu na nalaženje demokratskog rešenja i na Ustavu utemeljenog rešenja institucionalne krize".

Šefovi diplomatija EU su to naglasili u zaključcima zasedanja o prilikama na Balkanu, naglasivši i da su "ozbiljno zabrinuti zbog isporuka oružja kojima se jasno krši embargo UN". "Sve s tim povezane zemlje zato moraju sprovesti temeljne i brze istrage kako bi krivci za to odgovarali pred zakonom". U zaključima zasedanja se podvlači da "Savet ministara EU ponovo naglašava ključan značaj civilnog nadzora nad vojskom i traži od zemalja kojih se to tiče da blagovremeno sprovedu odlučujuće zakonske i administrativne mere u tom pravcu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: