"Nisam izdajnik i nemam mrlju"

Ministar rudarstva Milan Bačević izjavio da nije izdajnik i da je ponosan što u profesorskoj i političkoj karijeri nema nijednu mrlju.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.11.2013.

10:35

Default images

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, povodom pisanja medija da je na njega mislila ministarka energetike kada je rekla da jedan ministar radi protiv vlade, Bačević je kazao da bi svaki ozbiljan novinar trebalo da kaže iz kojih je izvora čuo da je on izdajnik.

"U kakvoj sam izdaji uhvaćen? U kakvoj sam izdaji učestvovao? Da li je izdaja što sam pomogao Srbiji da dođe do projekta koji predstavlja razvojnu šansu?", pitao je Bačević i dodao da ni sa kim u Vladi Srbije nije u sukobu.

Inače, Bačević je, gostujući na televiziji Pink, direktno optužio jedan medij da vodi "hajku" protiv njega.

On je rekao da se, kada je potpisan ugovor o izgradnji Južnog toka kroz Srbiju i kada su započeti radovi, u medijima prešlo na kritiku traganja za niklom što je, kako je ocenio, takođe dobra razvojna šansa za Srbiju.

Ministar je rekao da nije tačno da je izjavio da su nikl i voda podjednako štetni za okolinu, već da je kazao da su procesi istraživanja i metodologija slični.

"Ako treba da budem žrtva zbog Južnog toka u Srbiji, to prihvatam. Ali ne prihvatam da budem žrtva neostvarenih novinara koji čak i ne potpišu svoj tekst", rekao je on.

Bačević je dodao da je profesor 30 godina i da kroz političke aktivnosti 20 godina služi građanima.

"Kopajte, tražite, nećete mi naći mrlju!", rekao je Bačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: