Putin na večeri s Berluskonijem

Ruski predsednik Vladimir Putin večerao je u Rimu sa bivšim italijanskim premijerom Silvijom Berluskonijem.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.11.2013.

23:30

Default images

Za to vreme manja grupa ljudi demonstrirala je u znak podrške članicama pank grupe "Pusi rajot" koje su u zatvoru.

Ispred hotela gde je Putin odseo, nekoliko desetina demonstranata je uzvikivalo: "Idi u Siberiju!" i "Oslobodite Pusi rajot".

Foto: Beta/AP
Policija je rasterala demonstrante, među kojima je najviše bilo žena. Učesnici protesta su uspeli da rašire transparent sa natpisom: "Pljujemo na Putina, revolucija je za žene, oslobodite Pusi rajot", prenela je agencija AFP.

Berluskoni je ranije danas demantovao medijske spekulacije da Putin namerava da mu obezbedi ruska putna dokumenta da bi se sklonio od sve većih problema koje ima sa zakonom u Italiji.
Foto: Beta/AP
Putin je prethodno u Vatikanu sa papom Franjom razgovarao o neophodnosti da se okonča nasilje i podstaknu konkretne inicijative za mirno rešenje konflikta u Siriji.

Papa Franja je istakao podršku pregovorima kao načinu rešenja sirijskog sukoba, izvestila je italijanska agencija ANSA.

Papa i Putin su na kraju susreta razmenili poklone. Putin je dobio keramički mozaik vatikanskih vrtova, dok je papa dobio kopiju ikone Bogorodice Vladimirske, jedne od najpoštovanijih među ruskim vernicima.

Predsednik Putin je u Rim stigao dan pre početka samita predstavnika ruske i italijanske vlade. Ssef ruske države će sutra otputovati u Trst, gde će razgovarati sa premijerom Enrikom Letom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: