Stevanović: Moguće promene u KG

Gradonačelnik Kragujevca i predsednik stranke Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović kaže da više nikada ne može imati poverenje u dugogodišnje partnere iz SPS

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

22:30

Default images

U izjavi za TV-Kragujevac Stevanović je socijaliste nazvao protivnicima i nagovestio mogućnost promena u vladajućoj koaliciji u Kragujevcu u kojoj je i SPS.

Stevanović nije hteo da otkrije dalje poteze jer "treba odlučiti polako i mirne glave".

"Njihov lider je rekao da će oni da učestvuju u obaranju vlasti i ja to shvatam kao zdravo za gotovo. To su sada moji protivnici i pustite me da sa njima uradim ono što treba da se uradi s protivnicima koji su umislili da su neko", rekao je Stevanović.

Po Stevanoviću, nesumnjivo je da će Kragujevac biti "pod udarom" ali je poručio da neće dozvoliti da "neki kvazipolitičari sruše kragujevačku vlast bahato kako su rušili u Subotici".

Povod za preispitivanje odnosa u vladajućoj koaliciji je bilo neučestvovanje odbornika SPS i PUPS u glasanju o poverenju predsedniku Skupštine grada Kragujevca na hitnoj sednici parlamenta u petak, kao i izjave lidera SPS Ivice Dačića. Predsednik kragujevačke Skupštine je sam stavio na dnevni red sednice glasanje o poverenju u njega koje je potvrdjeno i bez glasova odbornika SPS i PUPS koji su pre glasanja napustili salu.

Po statutu Grada pitanje poverenja u predsednika Skupštine grada neće moći da se ponovo pokreće u narednih šest meseci, a ostaće "bezbedno" i mesto aktuelnog gradonačelnika.

Taj "manevar" je izvela stranka Zajedno za Šumadiju kada se načulo da se stranke koje čine okosnicu državne vlasti Srbije spremaju da "prekomponuju" većinu i u kragujevačkoj skupštini.

U Skupštini grada Kragujevca vladajuću većinu čini koalicija u kojoj URS i Zajedno za Šumadiju imaju 36 od ukupno 87 odbornika.

U vladajućoj koaliciji SPS-PUPS-JS imaju 10 odbornika, Preokret ima šest, DSS pet, a dvoje odbornika je samostalno.

U opoziciji su SNS sa 16 odbornika i DS sa 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: