Milenić: Saopštenje SPS uvredljivo

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Saša Milenić kaže da je saopštenje kragujevačkog SPS uvredljivije od toga što su nedavno naustili sednicu skupštine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.11.2013.

20:45

Default images

Milenić je rekao da saopštenje kragujeačkih socijalista predstavlja "nepristojnu ponudu" za gradonačelnika Veroljuba Stevanovića.

"Poslednje saopštenje gradskog odbora Socijalističke partije Srbije je još i uvredljivije nego sam čin izdaje na poslednjoj sednici Skupštine grada, koja je održana u petak 22. novembra", rekao je Milenić Tanjugu, komentarišući saopštenje SPS u Kragujevcu.

Kragujevački socijalisti saopštili su danas da Saša Milenić ima istaknutu ulogu u kontinuiranoj politici URS-a protiv SPS-a, da URS u Kragujevcu nameće jednoumlje, i da koalicioni partner u gradskoj vlasti sumnjiči i svrstava u izdaju socijaliste kada god iznose svoje stavove koji nisu po volji vladajućeg URS-a u Kragujevcu.

Komentarišući to saopštenje, Milenić je rekao da je to saopštenje manje orijentisano na javnost i da "zapravo funkcioniše kao nepristojna ponuda za Veroljuba Stevanovića".

"Naime, u tom sopštenju nam Gradski odbor Socijalističke partije Srbije objašnjava kako nisu oni razvrgli koaliciju u Kragujevcu, nenajavljenim i iznenadnim činom izdaje, napuštajući sednicu Skupštine grada u trenutku glasanja o razrešenju predsednika Skupštine grada, nego da je zapravo koaliciju razvrgao predsednik Skupštine grada iznošenjem u javnost političkih stavova", rekao je Milenić.

To ne bi, dodao je Milenić, bilo toliko uvredljivo za inteligenciju, jer bi moglo da izazove samo osmeh, da se ne vidi ispod toga jedna uvredljiva procena.

"Naime, jedna pogrešna pretpostavka da je potreba valjda Veroljuba Stevanovića i njegovih saradnika za apsolutnom vlašću, političkom nirvanom i spokojem komotne skupstinske većina tolika, da bi on pristao za zadovoljenje te potrebe i da se oslobodi najbližih saradnika", rekao je Milenić.

On je naveo "da saopštenje vidi kao ponudu da se zamenik predsednika Skupštine grada Slavica Kominac (SPS) imenuje za predsednika Skupštine kako bi se stvari izgladile".

"To se čini stvarno uvredljivo u proceni karaktera kada se iznose takve nepristojne ponude i lično mislim da kancelarija Zajedno za Šumadiju -URS na to ne treba da reaguje i da neće ni reagovati", rekao je Milenić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: