Smrtna kazna za šeika

Vrhovni sud Kuvajta potvrdio je danas smrtnu kaznu za člana vladajuće porodice, osuđenog da je 2010. ubio nećaka, javio je Frans pres.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

20:36

Default images

Šeik Fejsal Abdula Al-Sabah osuđen je da je ubio šeika Basela Salema Al-Sabaha u njegovoj palati u junu 2010. godine zbog, kako se navodi, prepirke oko članstva u bordu jednog sportskog kluba.

Kazna je konačna, ali kuvajtski emir može da je preinači u doživotni zatvor.

Šeik Basel je unuk pokojnog kuvajtskog emira šeika Sabaha Salema Al-Sabaha i sin pokojnog ministra odbrane i unutrašnjih poslova šeika Salema Al-Sabaha, podsetio je AFP.

Sudovi u Kuvajtu u prošlosti su izricali smrtne kazne članovima vladajuće porodice Al-Sabah, navodi francuska agencija, dodajući da je Kuvajt obnovio izvršenje smrtne kazne posle moratorijuma uvedenog 2007. godine.

Blizu 50 osuđenika trenutno čeka na egzekuciju, naveo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: