Vulin: Rešen najveći strah Srbije

Ministar bez portfelja za KiM Aleksandar Vulin rekao da je na ponovljenim izborima u severnoj Mitrovici rešen najveći strah da će Albanac upravljati tim gradom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.11.2013.

20:43

Default images

Vulin je, takođe, naveo i da je neshvatljiva odluka OEBS da se kutije sa glasačkim listićima odnose i broje u Kosovu Polju.

"Vlada Srbije izgubila je najveći strah kada je Kosovska Mitrovica u pitanju, da će gradonačelnik biti neko koga građani Mitrovice ne žele", rekao je Vulin za RTS.

Očekujući formiranje srpske vlasti sa srpskim gradonačelnikom, Vulin je naveo da je najvažnije što će Srbi sarađivati u Kosovskoj Mitrovici i istakao da treba sačekati objašnjenje EU zbog čega je bilo neophodno nositi vreće i glasačke kutije u Kosovo Polje.

"Mi Srbi ne možemo da dozvolimo grešku, vaga se svaka reč. Hajde da čekamo kompletne informacije", rekao je Vulin i zahvalio građanima što su izašli na ponovljene izbore, očekujući veliki odziv i u drugom krugu.

Građani su na izborima u Kosovskoj Mitrovici poslušali svoju vladu i poslali poruku evropskoj zajednici da autoritet Vlade Srbije ne sme biti potcenjen, rekao je Vulin i naveo da su mu sve srpske liste drage, ali mu je najdraža ona iza koje stoji Vlada Srbije.

Ministar je čestitao svima na rezultatima i istakao je da je najvažnije da Srbi međusobno sarađuju.

"Čestitam građanima što su izabrali ovako kako su izabrali, što su nas poslušali, izašli na izbore i odlučili za svoju sudbinu. Naravno, želimo da opet izađu u što većem broju, neka izaberu kako hoće da izaberu", naveo je Vulin.

U osvrutu na priče o pritiscima na Srbe s Kosova, on je rekao da takvih pritisaka nije bilo i upitao je zašto to niko nije pomenuo onda kada su Srbe vređali i omalovažavali na izborima pre dve nedelje.

Vulin očekuje da se kampanja za naredni krug nastavi onako kako je do sada vođena, kao i da se odmah nakon izbora formira Zajednica srpskih opština.

"Očekujem prepreke od strane Prištine i to neprekidno, da će pokušati da favorizuje pojedine srpske liste, da će nam zabranjivati posete i očekujem da će se boriti da Srbi ne izađu u drugi krug izbora", rekao je ministar i dodao da će dati sve od sebe da građani ponovo izađu na glasanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: