"Odbili smo ulazak u veće zbog DS"

Mislimo da je LDP-u mesto u privremenom veću, ali nismo mogli da prihvatimo poziv i budemo opravdanje DS-u za nove napade i linč, izjavio je Bojan Đurić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

19:40

Default images

"LDP je danas obavestila predsednika SNS da ne možemo da prihvatimo poziv koji su nam uputili za učešće u privremenom veću za Beograd", kaže Bojan Đurić, potpredsednik Liberalnodemokratske partije.

"I dalje mislimo da smo bili u pravu, mislimo da je politički LDP-u mesto u privremenom veću i da bi to bilo relaksirajuće za atmosferu u Beogradu. Bili smo vrlo otvoreni, i odnos predstavnika republičke vlade je bio vrlo korektan", kaže Đurić.

"Međutim, sebična haranga koju je u javnosti pokrenula Demokratska stranka, stvaranje nesnosne atmosfere linča prema LDP, znači da bi u ovom trenutku naše učešće u tom privremenom veću bilo kontraproduktivno. Nismo želeli da budemo opravdanje Demokratskoj stranci za nove napade i za prikrivanje njihove stvarne političke nesposobnosti", kaže Đurić.

"Mi smo te razloge izneli i prepustili da privremeno veće bude formirano bez LDP. Pitanje naše eventualne političke saradnje ostavljamo za period nakon izbora. Mi mislimo da izbori moraju da se dese vrlo brzo i da, na kraju, jedino zapravo Beograđani mogu da donesu političku odluku. Podršku ćemo zatražiti od njih i siguran sam da ćemo je dobiti. Naredni meseci i izbori će pokazati koliko je jasna i čvrsta politička opcija LDP i koliko je užasavajuća pozicija u koju je sebe dovela Demokratska stranka, ovom vrstom sebičluka, ne prema LDP-u, nego prema građanima Beograda", navodi se u saopštenju dostavljenom iz LDP.

"Suočeni sa činjenicom da su mesecima bez stvarne i realne politike, oni su u ovom aktu iskrenosti LDP, činjenici da smo ih na sastanku direktno obavestili o tome zašto mislimo da je bolje da i mi budemo u tom privremenom veću, prepoznali šansu za nadzemna i podzemna politička podmetanja LDP-u. Na taj način su pokazali stepen svoje političke nezrelosti", ocenjuje Đurić.

"Idemo na izbore, i na njima će Beograđani odlučiti čija je politika bolja i šta je budućnost Beograda. To je najdemokratskije i na tim izborima će se svako suočiti sa sudom građana", zaključio je potpredsednik LDP-a.

Podsetimo, Vlada Srbije je danas imenovala članove privremenog veća Beograda, a za predsednika tog organa postavljen je Siniša Mali. Veće čine: Siniša Mali i Nebojša Čović u ime SNS, Andreja Mladenović-DSS, Nikola Nikodijević-SPS i Tatjana Pašić-DS.

Njihovi biografije možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: