Agencije: Izbori bez incidenta

Svetske agencije prenele su da su ponovljeni izbori u severnom delu Kosovske Mitrovice održani bez ijednog incidenta, uz velike mere bezbednosti.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.11.2013.

23:09

Default images

AFP, Rojters i Asošiejtid pres su preneli da je u blizini glasačkih mesta bilo vidljivo jako prisustvo policije i mirovnih snaga iz sastava Kfora, kao i da je lokalna policija najavila da će imati nultu toleranciju prema bilo kojoj provokaciji ili zastrašivanju.

AFP je naveo da je kandidat za gradonačelnika Krstimir Pantić, kojeg podržava Beograd, izrazio nadu da će se ceo izborni proces do kraja mirno održati.

Četiri sata pre zatvaranja glasačkih mesta, odziv je bio 16,39 odsto, prema izbornoj komisiji, izvestila je francuska agencija koja je tim povodom prenela izjavu jednog od kandidata za gradonačelnika Olivera Ivanovića da je zadovoljan odzivom.

Agencija Rojters je navela izjavu Ivanovića da "Priština ne može da računa na to da će podići kosovsku zastavu na severu i da se to neće desiti".

Hrvatska agencija Hina je istakla da su rezultati lokalnih izbora istovremeno i preduslov da se formira Zajednica srpskih opština kao deo briselskog sporazuma.

Hina je prenela i da Beograd, koji je podupirao listu Gradjanska inicijativa "Srpska", očekuje da zajednica opština postane ključna politička institucija Srba na Kosovu, koji su većinsko stanovništvo u četiri opštine na severu i šest opština južno od reke Ibar, u središnjem i južnom Kosovu, i po dosadašnjim progozama i rezultatima trebali bi da imaju gradonačelnike i većinu poslanika u svih tih 10 opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: