Netanijahua brine sporazum s Iranom

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrazio je ozbiljnu zabrinutost da bi pokušaji svetskih sila da potpišu sporazum s Iranom mogli da urode plodom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.11.2013.

21:37

Default images

On je to rekao uoči nove, treće runde pregovora u Ženevi između Irana i grupe zemalja P5 plus jedan o nuklearnom programu Teherana.

Netanijahu je još ranije ocenio da bi to za Iran bio "dogovor veka", a danas je na konferenciji za novinare s predsednikom Francuske Fransoa Olandom u Jerusalimu istakao: "Ja sam zabrinut, ozbiljno zabrinut da će se dogovor postići jednim potezom pera, njime će se smanjiti sankcije protiv Irana - sankcije za koje su bile potrebne godine da se uvedu - i u zamenu za to Iran ne daje gotovo ništa".

"Jasno je da je taj sporazum dobar samo za Iran i stvarno loš za Izrael i ostatak sveta. Iranski dogovor snova je svetska noćna mora", istakao je Netanijahu.

Izrael pokušava da ubedi medjunarodnu zajednicu da će dogovor biti bolji ako sankcije ostanu na snazi i čak se pooštre. Francuska je igrala ključnu ulugu u prethodnim maratonskim pregovorima s Iranom i Izrael je pohvalio tu zemlju, jer je zauzela oštriji stav od drugih zapadnih zemalja.

Netanijahu u sredu putuje u Moskvu da o iranskom pitanju razgovora s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a u petak američki državni sekretar Džon Keri dolazi u Izrael s istom temom na dnevnom radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: