Rea Matijević ostaje sa majkom

Rea Matijević do daljeg neće biti predata ocu Robertu u Zagreb jer je Osnovni sud u Valjevu doneo rešenje kojim se zastaje sa postupkom izvršenja.

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 12.11.2013.

21:45

Default images

Ovo rešenje doneo je nov sudija u tom predmetu Radivoje Jovanović, pošto je prethodni, Milutin Ilić, koji je naložio oduzimanje deteta od majke, s predmeta "skinut".

"Po izreci rešenja, postupak će se nastaviti po izjašnjenju Ministarstva pravde i državne uprave kao centralnog izvršnog organa po Konvenciji o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece. Ministarstvo treba da se izjasni o mogućnosti dobrovoljnog povratka deteta u Hrvatsku ili postizanja sporazumnog rešavanja spornog pitanja", potvrdio je za "Novosti" advokat Vladimir Marinkov.

Zastoj može da traje najduže šest nedelja. Sudija je Ministarstvu pravde uputio predlog za preduzimanje mera.

"Očekujemo da će Ministarstvo preuzeti inicijativu za mirno rešavanje sa pandanom u Hrvatskoj i da nasilno oduzimanje Reje od majke neće biti opcija", kaže Marinkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: