Bela kuća protiv sankcija Iranu

Bela kuća i Stejt department upozorili su Kongres da bi izglasavanje novih sankcija prema Iranu moglo da dovede do toga da se zaustavi pregovarački proces.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

21:08

Default images

Oni navode da za SAD jedina opcija ostane vojna intervencija.

Bela kuća je saopštila da oni kongresmeni koji se zalažu za oštrije sankcije prema Iranu u ovom trenutku, mogu da ostave predsednika Baraku Obami samo opciju vojne intervencije protiv nuklearnog programa koji sprovodi zvanični Teheran.

"Američki narod ne želi da maršira u rat", rekao je portparol Bele kuće Džej Karni i dodao da bi uvođenje novih sankcija samo ojačalo tvrdu struju u iranskoj vlasti koja se protivi bilo kakvom sporazumu sa SAD.

Sličan stav je iznela i portparolka Stejt departmenta Džen Psaki, rekavši da državni sekretar Džon Keri smatra da bi bila greška uvođenje novih sankcija.

Prema njenim rečima, Keri će sutra održati sastanak iza zatvorenih vrata sa senatskim odborom za finansije, gde će predložiti privremenu pauzu za uvođenje novih sankcija.

To vreme bi bilo iskorišćeno da se dođe do diplomatsko rešenja, zaključila je Psaki.

Grupu senatora i kongresmena, koji se zalažu za nove sankcije, predvode demokrata iz Nju Džersija Bob Menendez i republikanac iz Južne Karoline Lindzi Graham.

Oni važe za pobornike agresivne i tvrde spoljne politike SAD u svetu.

Diplomatskom dogovoru sa Iranom se protive i Izrael i Saudijska Arabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: