Preslušan snimak sa "Konkordije"

Na suđenju kapetanu broda "Kosta Konkordija" navedeno je da je uspaničena posada u mašinskoj sobi nekoliko puta pokušavala da mu ukaže na tešku situaciju.

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2013.

18:23

Default images

Međutim, njega to nije ubedilo da momentalno naredi evakuaciju luksuznog broda.

Kapetanu Frančesku Sketinu se sudi za ubistvo iz nehata, napuštanje broda i izazivanje nesreće u kojoj je život izgubilo 32 ljudi. Do brodoloma je došlo 13. januara 2012. godine u blizini ostrva Điljo, na koji se "Kosta Konkordija" nasukala pošto se previše približila kopnu.

Na sudu je preslušavan zapis razgovora posade broda iz mašinskog odeljenja sa kapetanom nakon što se brod nasukao na stenu.

Poziv iz mašinskog dela kapetanu registrovan je uveče, u 22,09 sati, skoro 25 minuta posle udara o stenje. Uprkos tome što je posada rekla kapetanu da voda nadire, evakuacija je naređena tek nekih sat vremena posle sudara.

Preslušavanje snimaka razgovora izvedeno je na zahtev tužilaštva.

Ukoliko bude proglašen krivim, kapetanu preti kazna zatvora od maksimalno 20 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: