Zakon protiv diskriminacije LGBT

Američki Senat usvojio je predlog zakona kojim se zabranjuje diskiminacija gejeva, biseksualaca i transrodnih osoba na radnom mestu.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2013.

21:40

Default images

Glasanje s rezultatom 64 "za" i 32 "protiv" odražava sve veće prihvatanje prava LBGT osoba u SAD, ocenjuje agencija Asošiejted pres, navodeći da je pre skoro dve decenije Kongres odbacio predlog zakona o istopolnim bakovima.

Iako su u Senatu, u kojem većinu ima Demokratska stranka, za predlog zakona o zabrani dikriminacije LBGT osoba na radnom mestu glasali članovi obe partije, male su šanse da taj akt prihvati i Predstavnički dom gde su konzervativci u većini.

Borci za prava homoseksualaca pozdravili su današnju odluku Senata kao veliku pobedu u godini u kojoj su već zabeležene velike promene.

Američki Vrhovni sud je u junu potvrdio pravo homoseksualcima na brak i omogućio beneficije s federalnog nivao istopolnim parovima. Za sada je istopolni brak legalan u 14 saveznih država, dok je u Ilionoisu i okrugu Vašington u toku postupak kojim bi se to omogućilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: