Nova tuča Miladina Kovačevića

Miladin Kovačević, koji je Srbiju koštao 900.000 dolara kada je pretukao studenta u SAD, učestvovao je u novoj tuči - na košarkaškoj utakmici Prve lige.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2013.

16:03

Default images

Kovačević, odnedavno košarkaš novosadske Meridijane, oborio je na parket, a zatim i šutnuo i pljunuo igrača protivničkog KK Smedereva Darka Rnića u finišu meča.

Košarkaška liga je Kovačeviću, koji je izašao iz zatvora u novembru, odredila novčanu kaznu od 34.500 dinara zbog nesportskog ponašanja na utakmici, udaranja nogom i pljuvanja protivničkog igrača.

"Pa sportisti nisu najčešće, nisu uzrok bilo kakvih incidenata. U ovom slučaju reč je o presedanu i čoveku koji kao sportista nije etabliran, ne samo u smislu sporta, već i tih nekih ljudskih kvaliteta i osobina. Suština priče je da u ovoj zemlji sve što se pokaže nekažnjivim smatra se dozvoljenim", kaže novinar Zoran Pavić.

Kako saznajemo, Kovačević i nekoliko njegovih saigrača su posle utakmice odigrane 26. septembra, besni zbog poraza (96:93), u svlačionici u dvorani SC Smederevo razlupali slavine, fen za kosu, sušilice za ruke i sve što im je palo pod ruku.

Odlukom Košarkaške lige Srbije kažnjen je i Rnić, novčano sa 11.500 dinara, zbog nesportskog ponašanja, verbalnog vređanja protivničkog igrača.

Kao i u Kovačevićevom slučaju, kazna je određena na osnovu korišćenja video snimka.

Kovačević je 2010. godine osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog toga što je u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, koji je zadobio povrede opasne po život.

Protiv Kovačevića je uporedo vođena istraga i u Americi i u Srbiji, pošto je posle puštanja iz pritvora u Bostonu, uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku, pobegao u Srbiju.

Miladin Kovačević se tokom suđenja 2010. nagodio s tužilaštvom i prihvatio da bude osuđen na dve godine i tri meseca zatvora. Prve reakcije iz SAD su bile negativne.

Početkom aprila 2009. godine Vlada Srbije je porodici Štajnhauer uplatila 900.000 dolara na ime troškova lečenja njihovog sina.

"Miladin Kovačević je čovek koji je napravio jedan vrlo ozbiljan incident, koji se na kraju krajeva za njega završio izuzetno dobro, a za , ne samo budžet, nego uređene odnose u ovoj državi vrlo loše", kaže Pavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: