SAD: Sirija možda krije još oružja

SAD razmatraju izveštaje obaveštajne službe da vlada sirijskog predsednika Bašara al-Asada možda pokušava da prikrije deo hemijskog oružja, umesto da ga uništi.

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2013.

07:52

Default images

Prema rusko-američkom prelogu, Sirija je u septembru pristala da uništi svoje hemijsko oružje do sredine 2014, kako bi izbegla pretnju američkog raketnog napada.

"Postoje indikacije da Sirijci možda nameravaju da zadrže deo svojih zaliha hemijskog oružja u rezervi", rekao je jedan američki vaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

On je dodao da je važno da međunarodna zajednica zadrži pritisak na sirijsku vladu kako bi se osiguralo da celokupan arsenal sirijskog hemijskog oružja bude prijavljen i uništen, preneo je Rojters.

Američka obaveštajna služba CIA i Pentagon nisu želeli da komentarišu tu američku zabrinutost koju je ranije u utorak objavio CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: