I LDP će upravljati Beogradom?

Naprednjaci i socijalisti razmatraju i predlog da LDP uđe u privremeni organ koji će upravljati Beogradom, saznaju Novosti.

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2013.

23:34

Default images

Iako su se uslovi za uvođenje privremenih mera u Beogradu stekli pre tačno 13 dana, do postavljanja petočlane uprave moglo bi da prođe još toliko. Kako Novosti saznaju, naprednjaci i socijalisti razmatraju čak i opciju da u prinudnu upravu pozovu i predstavnika LDP.

Zbog aktuelne situacije na Kosovu, lideri SNS i SPS Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, od čijeg dogovora i zavisi konačna odluka, za sada se ne bave vlašću u glavnom gradu. Međutim, to što nema zvaničnog susreta ne znači da u vladajućoj koaliciji ne razmišljaju kako treba raspodeliti "karte“ u Privremenom veću.

Prema informacijama ovog lista, SNS i SPS će najverovatnije ponuditi i jednu fotelju liberalima u petočlanoj upravi, iako oni nisu čak ni preskočili cenzus na prošlim izborima, pa nemaju ni odbornike u gradskoj skupštini.

LDP bi mogao da preuzme jedno od mesta koje bi trebalo da pripadne DS i DSS, ukoliko ove stranke odluče da ne učestvuju u rukovođenju prestonicom. U suprotnom, partiji Čedomira Jovanovića jednu stolicu ustupiće SNS.

Ukoliko u Siminu ulicu stigne i zvanična ponuda, liberali je zasigurno neće odbiti, pošto je njihov lider javno potvrdio da LDP "želi da bude deo Privremenog veća i da hoće da preuzme odgovornost za vođenje grada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: