"Srpska" stala u odbranu Vulina

Građanska inicijativa "Srpska" stala u odbranu ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina od optužbi Demokratske stranke Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.11.2013.

23:02

Default images

Kako se navodi u saopštenju Građanske inicijative "Srpska", ta inicijativa je ogorčena izjavom portparola DSS Petra Petkovića da Vulin razbija Srbiju ocenivši da je ona prepuna neistina i reči koje unose razdor i nemir "u oskudnom trenutku za opstanak Srba na KiM".

"Potpuno je neprimereno, a nama na Kosmetu neshvatljivo, da DSS optužuje Aleksandra Vulina za nekakvo razbijanje Srbije, ministra koji je za nepunih godinu dana više svog vremena proveo sa Srbima na KiM nego svi njegovi prethodnici za poslednjih 14 godina", navodi se u saopštenju.

Građanska inicijativa "Srpska" istakla je da izbori na Kosovu i Metohiji nisu borba za očuvanje samo severa u sastavu Srbije, već za opstanak celovite teritorije južne srpske pokrajine.

Kako se dodaje, velika izlaznost Srba južno od Ibra od 60 odsto i 20 procenata izašlih na severu pokrajine "neupućenima iz DSS" pokazuje da se izbori nisu održali samo na tri biračka mesta na severu KiM.

"Kada bi gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice postao Albanac DSS bi se žalio nekome, pitamo kome", upitala je Građanska inicijativa "Srpska".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: