Mali:Hapšenja zbog ubistva novinara

Najmanje 35 osoba uhapšeno je tokom poslednja dva dana pod sumnjom za umešanost u ubistvo dvoje francuskih novinara u gradu na severoistoku Malija.

Izvor: B92

Utorak, 05.11.2013.

21:27

Default images

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus rekao je da su Žislen Dipon (57) i Kloda Verlona (55) ubile "terorističke grupe", podseća agencija.

"Nekoliko desetina ljudi uhapšeno je na malijskoj teritoriji tokom 48 sati u istrazi o ubistvu dvoje francuskih novinara", rekao je izvor iz administracije Kidala AFP-u, dodajući da je to ohrabrujuće.

Taj sagovornik francuske agencije rekao je da je u napuštenom automobilu nedaleko od mesta ubistva pronađeno nekoliko dragocenih brojeva telefona.

Izvor nije rekao da li su telefoni povezani sa osumnjičenima.

Pripadnik malijskih bezbednosnih snga potvrdio je ovu informaciju, navodeći da je u pitanju "najmanje 35" osoba uhapšeno.

Prema tom izvoru, zatvorenici osuđeni zbog umešanosti u otmicu Francuza Filipa Verdona i Serža Lazarevića na severu Malija 2011, pomažu u istrazi.

Verdona, koji je naknadno ubijen u julu, i Lazarevića, kojeg i dalje drže teroristi, kidnapovali su u gradu Hombori jedna grupa koju je angažovala Al-kaida u islamskom Magrebu (AQIM), navodi AFP.

Tela Diponove i Verlona danas su iz Bamaka dovežena u Pariz a na aerodromu su avion dočekale porodice ubijenih novinara Radija Frans enternasionala (RFI), predsednik Fransoa Oland, Fabijus i ministarka kulture i komunikacija Oreli Filipeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: