POZAREVACKI SLUCAJ - ODBRANA SE POVUKLA IZ PREDMETA

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2000.

21:58

Default images
17:50 Tim branilaca aktivista pokreta “Otpor” Momcila Veljkovica i Radojka Lukovica, kao i pravnika Nebojse Sokolovica optuzenih za pokusaj ubistva nakon tuce 2.maja sa radnicima preduzeca “Madona”, povukli su danas pred Okruznim sudom u Pozarevcu predloge za saslusanje novih svedoka i odlucili da se povuku iz predmeta ne otkazujuci punomocje. “Iz svih izjava do sada salusanih svedoka nedvosmisleno proizilazi da ne postoji krivicno delo koje im se savlja na teret, odnosno da su oni koji su u ovom predmetu okrivljeni zapravo zrtve”, izjavila je za B2-92 jedan od advokata odbrane Ivana Primovic:

“Posebno je to danas bilo jasno posle izjave saslusanog svedoka Zorana Jovanovica Roleksa i posle saslusanja jos nekih svedoka, koji su potvrdili da su navodno okrivljeni ustvari zrtve. Imajuci u vidu da su sad po zakonu zasnovani svi uslovi da se ukine pritvor, sto moze da uradi KV vece, a da se ne bi postupak odugovlacio, i posto javni tuzilac takodje, nije imao nikakvih predloga za dopunu, mi smo se povukli predlog o saslusanju preostalih svedoka”, izjavila je Ivana Primovic. Danas saslusani Zoran Ivanovic Roleks, vlasnik je kafica “Pasaz” ispred kojeg je 2. Maja doslo do tuce. “Njegova izjava bila je potpuno kontradiktorna u odnosu na izjavu brace Lazic, ucesnika ovog slucaja”, izjavio je za B2-92 advokat Gradimir Nalic, iz tima branilaca Veljkovica, Lukovica i Sokolovica. Prema recima advokata Nalica, iz danasnjeg krivicnog postupka bilo je jasno da je Zoran Ivanovic zvani “Roleks” pocinio krivicno delo:

“Posle njegove izjave i posle izjave sledeceg svedoka koji je potpunosti potvrdio ono sto smo mi pokusali da dokazemo, da je Ivanovic Roleks tukao nogama Lukovica dok je lezao dole i naneo mu teske povrede, svedoci koji su se pojavili posle Ivanovica su upravo svedocili u prilog teze koja je imala odbrana. Mislim da bi tuzilac vec ovog trenutka imao sve elemente da predlozi prekid istrage i da je morao danas odmah da postupi kako mu to zakon nalaze, odnosno, on je saznao za vreme ovog postupka da je izvrseno jedno krivicno delo – saznao je da je Zoran Ivanovic Roleks nogama tukao coveka koji je lezao bespomocno na zemlji i tuzilac bi protiv njega trebalo da povede krivicni postupak”, ocenio je Nalic.

Inace, predsednik Okruznog suda u Pozarevcu odbio je danas zahtev odbrane za izuzecem sudije Milana Bojica zbog pristrasnosti. Branioci su istakli i blisku porodicnu vezu sudije Bojica sa visokim funkcionerom JUL-a Milovanom Bojicem, sto s obzirom da su i ostecena braca Lazic takodje clanovi JUL-a, po misljenju odbrane, "moze uticati na objektivnost u vodjenju krivicnog postupka". Branioci takodje tvrde da je jedan od okrivljenih, Radojko Lukovic, poslednjih dana nekoliko puta gubio svest, ali da mu nije pruzena adekvatna medicinska pomoc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: