Priveden kandidat liste "Srpska"

Zbog optužbi da vrši pritisak na građane da glasaju za listu "Srpska", priveden kandidat te liste za predsednika opštine Klokot Srećko Spasić.

Izvor: Beta

Subota, 26.10.2013.

19:30

Default images

Spasić je priveden danas popodne u stanicu policije u Vrbovcu kod Vitine.

"Proveo sam tri i po sata u stanici policije. Pitali su me da li je istina da vršim pritisak na birače da glasaju za listu 'Srpska' i da im pretim da će ostati bez posla ukoliko drugačije glasaju. Negirao sam sve te navode i pitao ko me je prijavio. Nisu hteli da mi kažu ko me je prijavio i nakon ispitivanja pustili su me", rekao je Spasić RTS-u.

On sumnja da su ga policiji prijavili predstavnici srpske stranke koja učestvuje u kosovskim institucijama. Dodao je da je istim povodom u stanicu policije priveden i Miloš Jovanović, član Privremenog veća opštine Vitina, koja deluje po sistemu Vlade Srbije.

Spasić je policiji rekao da je nasuprot optužbama on žrtva pritisaka i nasilja i naveo da je tokom predizborne kampanje fizički napadnut, da su mu oštetili automobil, pretili mu verbalno više puta.

"Srpska" osudila privođenje Spasića

Građanska inicijativa "Srpska" osudila je večeras privođenje kandidata za gradonačelnika opštine Klokot sa te liste Srećka Spasića.

"Građanska inicijativa 'Srpska' smatra da je to najgori oblik podmetanja i maltretiranja kandidata Srpske, što nije prvi primer. Srećko Spasić je ranije i fizički napadnut a policija i dalje nema počinioce", navodi se u saopštenju.

"Srpska" je ocenila da je to samo još jedan primer prljave kampanje protiv kandidata te liste i zatražila od svih relevantnih faktora da se pozabave problematikom pritiska na kandidate liste Srpska.

"Od međunarodne zajednice takođe tražimo da se pozabave ovim pitanjem, a ukoliko se to ne dogodi, Građanska inicijativa 'Srpska' podneće tužbu Euleksu", dodaje se.

"Najoštrije osuđujemo ovakve postupke i tražimo od svih relevantnih faktora da se pozabave problematikom pritiska na kandidate liste Srpska. Da su na meti isključivo oni koji zastupaju Republiku Srbiju na Kosovu i Metohiji govori i činjenica da je u istom danu, zbog istih navoda priveden i Miloš Jovanović predsednik privremenog organa opštine Vitina", navodi se u saopštenju.

Građanska inicijativa "Srpska" zahteva u saopštenju da se prestane sa takvim ponašanjem i da se politička kampanja za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji zakazane za 3. novembar, nastavi u pravcu dostojanstvene borbe.

"Sve ovo dolazi u trenutku kada je ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu zabranjeno da dođe u Pokrajinu i kada mediji javljaju da je kosovska policija podnela nalog za njegovo hapšenje", dodaje se u saopštenju.

Takva praksa podmetanja lokalnim Srbima i predstavnicima Vlade Srbije, kako je saopšteno, mora da prestane, jer dodatno unosi strah kod kosovskih Srba i dodatno produbljuje nepoverenje prema onima koji su zaduženi da im omoguće osnovna ljudska i građanska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: