KiM: Poslaniku pritvor od 48 časova

Policija Kosova odredila je 48-časovno zadržavanje za poslanika Skupštine Kosova iz Socijaldemokratske partije Sašu Đokića.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 26.10.2013.

15:06

Default images

Portparolka policije Sabrije Kamberi je za prištinske medije rekla da je Đokić pritvoren u petak uveče.

"Posle dve žalbe koje je policija Kosova dobila u petak intervenisala je i uhapsila osumnjičenog, koji su suprostavljao hapšenju", rekla je Kamberi za prištinske medije.

Kamberi j e portvrdila da se prvo na ponašanje poslanika Đokića žalio jedan Srbin koji je policiji rekao da je ovaj sa psom ušao u njegov ugostiteljski objekat u Čaglavici i da je pretio njegovim gostima.

Druga žalba je zbog vređanja na nacionalnoj osnovi radnika jednog preduzeća albanske nacionalnosti, koji je pozvao policiju.

Nakon ispitivanja u prisustvu nadležnog tužioca iz Osnovnog tužilaštva u Prištini, Đokiću je određeno policijsjko zadržavanje od 48 sati.

Međutim, porodica smatra da je reč o "nameštaljci".

Tokom prethodnih deset dana Đokić je u nekoliko navrata izjavio da je ušao u predizbornu i izbornu koaliciju za lokalne izbore sa Demokratskom partijom Kosova kosovskog premijera Hašima Tačija.

Prema tumačenju Ustavnog suda Kosova, poslanici Skupštine Kosova imaju imunitet jedino dok su na sednici Skupštine i za ono što budu
uradili tokom sednice, dok van sednica ne uživaju imunitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: