Amfilohije: Brozova zaslužuje opelo

Da Jovanka Broz zaslužuje opelo, smatra mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji ističe da je "Jovanka bila verujuća".

Izvor: Blic

Petak, 25.10.2013.

19:25

Default images

"Vidi se to i iz knjige o njoj. Njena je porodica, kako sama kaže, dala 70 sveštenika, mnogo oficira... Lično mislim da ona zaslužuje opelo. Ali to je ipak pitanje za porodicu", kaže Amfilohije za Blic.

On ističe da je sa Jovankom bio u kontaktu "pre godinu-dve". Na pitanje da li je tačno da je ona odbila da se sastane sa njim pošto je primljena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, odgovara da to nije tačno. "Želeo sam da je posetim, ali su mi lekari objasnili da je njeno zdravstveno stanje takvo da posete nisu moguće", kaže Amfilohije.

Upitan da li je neko od članova porodice pokušao s njim da stupi u kontakt i, eventualno, zatraži da on održi opelo, odgovara da ne poznaje Jovankine sestre Nadu i Zoru, te da ga niko od članova njene porodice nije kontaktirao.

Inače, u Kući cveća obavljaju se poslednje pripreme uoči sahrane Jovanke Broz. Udovica predsednika SFRJ Josipa Broza Tita biće sahranjena sutra uz počasnu stražu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: