Borhard: Euleks nije pristrasan

Šef Euleksa Bernd Borhard negirao je da je ova misija pristrasna u svom radu i naglasio da je Euleks jednostran samo kada se radi o kriminalcima.

Izvor: B92

Nedelja, 20.10.2013.

19:20

Default images

"Ne mislim da smo jednostrani. Mi smo jednostrani prema kriminalcima i kada njih pronadjemo, mi ih hapsimo, ili ih hapsi kosovska policija, a mi ih krivično gonimo“, kazao je Birhard u emisiji "Slobodno srpski", koja se emituje na mreži srpskih televizija na Kosovu.

Prema njegovim rečima, sada se većina predmeta radi zajedno sa kosovskim tužiocima.

Euleks sudi u tim predmetima i najveći deo tih predmeta se radi zajedno sa kosovskim sudijama, objasnio je Borhard.

"To znači jednostranost prema kriminalcima, ali ne i jednostranost u bilo kom drugom smislu", podvukao je šef Euleksa.

U intervjuu Budimiru Ničiću, Borhard je rekao da u istrazi ubistva litvanskog carinika Audriusa Ssenavičiusa učestvuje 20 medjunarodnih policijskih inspektora, koji u svom radu saradjuju sa nadležnim organima i na Kosovu i u Srbiji.

"Ja sam rekao majci, koja je došla ovde po telo ubijenog sina, da ćemo prevrnuti svaki kamen da pronadjemo osobu koja ga je ubila, i mi ćemo to uraditi", naglasio je Borhard i ponovo apelovao na gradjane koji imaju neke informacije o ovom slučaju da to prijave Euleksu.

Upitan da prokomentariše navode iz Izveštaja o napretku Evropske komisije u kojem se Kosovo i dalje vidi kao zona kriminala i korupcije, šef Euleksa je rekao da treba još mnogo toga da se uradi, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Želimo da vidimo više akcije u sprečavanju korupcije, više krivičnih gonjenja i vise presuda i spremni smo da Kosovu pomognemo u tome, sve dok Kosovo smatra da mu treba naša pomoć", kazao je Borhard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: