Vučić: DS podržala Miškovića

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Demokratska stranka otvoreno podržala vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića.

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2013.

18:33

Default images

"Drago mi je što je DS otvoreno podržao Miškovića, jer sada su mi mnogo jasnije neke odluke određenih organa, kao i pojedini napisi u medijima", rekao je Vučić u Ravnom Selu povodom izjave funkcionera DS Vladimira Todorića o pitanju "neustavnih pritvora".

Vučić je poručio je da ni vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković, ni lider demokrata Dragan Đilas neće pobediti Srbiju.

"Ponovo se kriminalci i tajkuni i pojedini političari ujedinjuju", rekao je Vučić nešto kasnije, na predizbornom skupu u Vrbasu.

"Znamo koliko novca imate i kako ste ga stekli. Znamo sve što imate, mnogo veliku moć, novac, svega imate..", rekao je Vučić, ali i poručio gradjanima da nemaju čega da se plaše i da "neće ni Mišković, ni Đilas pobediti Srbiju".

On je rekao da Ustavni sud ima 13.000 ustavnih žalbi i da ih nije rešio, a da Miškovicevu od pre par meseci jeste, po hitnom postupku. On je zapitao i da li je to slučajno.

Vučić je okupljenima rekao da im je to ispričao da bi pokazao kolika je njihova moć u institucijama i van institucija i zato što hoće državu da bace na kolena na svakom slučaju i poručio da se ne meša, niti će u odluke Ustavnog suda.

Todorić je ranije u pisanoj izjavi rekao da bi ministar pravde Nikola Selaković, umesto "bespredmetnih" izjava da će država tužiti članove Visokog saveta sudstva zbog reforme pravosuđa, trebalo da brine o šteti koja će po državu nastati zbog, kako tvrdi, neustavnih pritvora kojima je zloupotrebljena borba protiv korupcije u poslednjih godinu dana.

On je istakao da se Ustavni sud Srbije u više navrata oglasio povodom "neustavnih pritvora", ali niko iz Ministarstva pravde ni iz tužilaštva nije reagovao. Prema njegovim rečima, ministar Selaković i prvi potpredsednik vlade bi, "da imaju bilo kakav osećaj političke odgovornosti", ponudili izvinjenje ili objašnjenje za veoma veliki broj neustavnih pritvora na koje je DS ukazivala u poslednjih godinu dana.

Todorić: Vučiću ne valja ni Ustavni sud

Na ovu izjavu lidera naprednjaka, stigla je reakcija člana DS Vladimira Todorića.

"Gospodinu Aleksandru Vučiću više izgleda ne valja ni Ustavni sud. Ustavni sud je bio više nego dobar kada je vratio na funkcije sve neizabrane sudije i tužioce od kojih je barem 650 već imalo partijske knjižice SNS-a. Na taj način je bilo omogućeno stvaranje partijske strukture u srpskom pravosuđu koje je imalo za jedini cilj hapšenje i pritvaranje svih onih čiji je medijski i ljudski linč bio od koristi za rejting cenjenog prvog potpredsednika Vlade", naveo je Todorić u saopštenju.

"Nije u pitanju neustavan pritvor Miroslava Miškovića niti bilo koga drugog poput Nebojše Ćerana, Vojislava Janoševića, Slobodana Kocića, Saše Dragina, Bore Novakovića i drugih. U pitanju je zloupotreba političke moći gospodina Vučića i stvaranja atmosfere strahovlade u sve tužnijoj, siromašnijoj i zaduženijoj zemlji. Ako danas više ni Ustavni sud ne odgovara gospodinu Vučiću možda je najbolje da svi prestanemo da se pretvaramo da u ovoj zemlji postoje neke institucije i Ustav i da svi počnemo da se ravnamo prema njegovoj samovolji koja je postala jedini kriterijum za odlučivanje", saopštio je Todorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: