PSS: Podržavamo odluku o Prajdu

Policijski sindikat Srbije saopštio je da podržava odluku Biroa za koordinaciju službi bezbednosti da ne dozvoli održavanje Parade ponosa u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

20:56

Default images

"Podržavamo ovu odluku jer da se Parada ponosa održala, prema bezbednosnim procenama, nastala bi velika materijalna šteta i bio bi povređen veliki broj ljudi, među kojima najviše policajaca", navodi se u saopštenju PSS koje potpisuje predsednik PSS Veljko Mijailović.

U ovom reprezentativnom sindikatu ističu da samo polovina od 6.230 policajaca predviđenih da obezbeđuje Paradu ima opremu neophodnu za razbijanje protesta i ličnu zaštitu, dok ostali policajci nisu dobili ni osnovne stvari, kao što su šlemovi ili štitnici.

"To je možda i jedan od glavnih razloga za donošenje odluke o zabrani Parade ponosa, jer država nema efikasan mehanizam da u tako rizičnim situacijama zaštiti građane i njihovu imovinu" dodaje se u saopštenju.

U PSS ističu da Sektor za finansije MUP Srbije do danas nije odobrio nabavku zaštitnih sredstava i uniformi za policajce, iako se svake godine najavljuje organizovanje rizičnih skupova.

Bezbednosne procene pokazale su da niko ne može da garantuje mirno održavanje Parade ponosa i da postoje ozbiljne pretnje za ugrožavanje javnog reda i mira, izjavio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: