Nikolić: Ne razmišljamo o izborima

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio je da SNS ne razmišlja o vanrednim repubički izborima, ali da se za njih sprema kao da će biti sutra.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2013.

23:45

Default images

"SNS za sada ne razmišlja o vanrednim repubički izborima, iako bi bilo prirodno da oni koji imaju najveću podršku u narodu imaju i najveću odgovornost u državi", rekao je Nikolić za sutrašnji "Blic".

On je objasnio da se SNS sprema kao da će izbora biti sutra, "jer čim se završi jedan ciklus, mi se spremamo za naredni".

"Međutim, izbori ne mogu da budu smetnja reformama i Vlada može da funkcioniše bez obzira na izbore", smatra Nikolić.

"Zanimljivo je da se iz opozicije ne čuju zahtevi za vanredne izbore, iako bi to bilo logično da traže da se raspišu. To pokazuje da radimo dobro. Što se reformi tiče, one moraju da se sprovedu bez obzira na stranku i politička kretanja", istakao je Nikolić.

On je podsetio da su naprednjaci stranku odvojili od vlasti i da Vlada i vlast funkcionišu odvojeno od onoga što se događa u toj stranci.

"Neko je jednom morao da uđe u koštac sa svim problemima u Srbiji. Mogli smo i mi, kao svi pre nas, da ćutimo i ne rešavamo probleme. Ali mi nismo zbog toga dobili mandat od naroda, da ćutimo. Moramo da sprovedemo reforme i po cenu izazivanja vanrednih izbora i gubljenja glasova", zaključio je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: