Aranđelovac: Petaci pretukli prvaka

Sedmogodišnjeg dečaka, učenika prvog razreda, pretukla su prekjuče dva petaka u dvorištu OŠ "Svetolik Ranković" u Aranđelovcu. Dečak je prebačen u bolnicu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.09.2013.

14:06

Default images

Dečak je zbog povreda zbrinut na Dečjoj klinici kragujevačkog Kliničkog centra, a nezvanično se saznaje da mu je povređena slezina. Njegovo stanje je stabilno.

Škola je potvrdila da su o jučerašnjem incidentu obavešteni policija, prosvetni inspektori i predstavnici opštine. Zbog incidenta biće podnete prekršajne prijave protiv roditelja napadača.

Kako javlja reporter B92, jedino što je danas moglo da se sazna zvanično jeste da je dečak stabilno i van životne opasnosti, kao i da je do incidenta došlo na velikom odmoru kada je neko dečaku na leđa zalepio natpis "udari me".

Osim toga, direktor škole, koji je bio u poseti dečaku, rekao je i da je najkonkretnija mera koju škola može da preduzme premeštaj izgrednika u drugu školu.

"Preduzeli smo sve moguće mere da se ovaj slučaj što pre reši a počinioci najstrožije kazne. U stalnom smo kontaktu sa dečakovim roditeljima i želimo da se što pre vrati u svoju učionicu", navela je ranije škola na Fejsbuku.

Kako se vidi u diskusiji na toj društvenoj mreži, sedmogodišnjeg dečaka su pretukla petorica starijih učenika te škole, koji idu u peti razred (11 godina).

Takođe, nezvanično se navodi da je jedan iz grupe napadača "sin lokalnog policajca", kao i da postoji verovatnoća da su sve zabeležile sigurnosne kamere u dvorištu škole.

Načelnik policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović rekao je da su identifikovana dvojica učenika petog razreda koji se sumnjiče za tuču, kao i da će protiv roditelja dečaka osumnjičenih da su pretukli prvaka biti podnete prekršajne prijave.

"Sa osumnjičenima je obavljen razgovor u prisustvu predstavnika Centra za socijalni rad, školskog policajca i roditelja", rekao je načelnik Đorović, dodajući da je reč o "izolovanom slučaju u Šumadiji" i da poslednjih pet-šest godina nije bilo sličnog dogadjaja.

Ovo je novi slučaj nasilja među maloletnicima u Srbiji, o čemu je bilo reči i u "Kažiprstu" B92.

Nedavno su dečaci stari između 12 i 15 godina napali i pretukli profesora u Novom Sadu.

Ipak, u talasu vršnjačkog nasilja u Srbiji je ovo slučaj sa najmlađim učesnicima - napadnuti dečak je imao samo sedam godina, a napadači oko 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

247 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: