Vladimir Popović napao novinare

Nekadašnji šef vladinog Biroa za komunikacije Vladimir Popović napao je ekipu podgoričkog lista Vijesti ispred zgrade u kojoj se nalazi predstavništvo OEBS-a.

Izvor: Vijesti, Tanjug

Utorak, 03.09.2013.

16:19

Default images

Kako tvrdi taj list, on je fotoreporteru na silu uzeo fotoaparat i izbrisao fotografije, a novinaru Vijesti oduzeo je diktafon.

"Reporteri Vijesti bili su na zadatku ispred te zgrade. Popović je psovao fotoreportera Vijesti Luku Zekovića, upotrebljavajući najvulgarnije izraze i unosio mu se u lice nakon što je primetio da ga je fotografisao kada je izlazio iz zgrade, u kojoj se inače nalaze kancelarije njegove nevladine organizacije", stoji na sajtu podgoričkog lista.

"Vijesti" tvrde da je Popović novinaru tog lista Miodragu Baboviću psovao majku, nazivao ga "smrdljivim govnom" tvrdeći da su mu reporteri "Vijesti" ugrozili privatnost, iako su ga fotografisali na javnom mestu. Zatim je fotoreporteru na silu uzeo fotoaparat i izbrisao fotografije, a novinaru Baboviću je oduzeo diktafon, kažu iz "Vijesti".

Sve vreme na mestu zbivanja je bio pripadnik obezbeđenja premijera Mila Đukanovića Zoran Jovanović, zaključuje se u tekstu.

U međuvremenu, novinar "Vijesti" Miodrag Babović i fotoreporter tog podgoričkog lista Luka Zeković podneli su prijavu podgoričkoj policiji da ih je fizički napao Vladimir Popović, a tužilac je naložio policiji da tim povodom uzme izjavu od nekadašnjeg šefa Biroa za komunikacije Vlade Srbije.

Podgorička policije je saopštila da su Babović i Zeković u prijavi naveli da ih je Popović prvo verbalno vređao, a potom im nasilno oduzeo opremu za rad - fotoaparat i diktafon.

“Policijski službenici su odmah postupili po prijavi i obavestili osnovnog državni tužioca u Podgorici, koji je naložio da se uzme izjava od Popovića, kao i od svedoka događaja”, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: