Mladić ubijen u centru Novog Pazara

U pucnjavi u centru Novog Pazara danas je jedna osoba ubijena, a druga ranjena, rečeno Tanjugu u lokalnoj policiji. Novosti saznaju da je ubica indentifikovan.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Utorak, 03.09.2013.

14:34

Default images

Na mostu koji povezuje najstroži centar grada i staru čaršiju, na F. M. i Š. E. pucao je još neidentifikovani mladić koji je, nakon više ispaljenih hitaca, pobegao u obližnji park i potom nestao u gradskoj gužvi.

"Bio sam u blizini i još sam u šoku. Ispred motora je stao mlađi čovek sa pištoljem i odmah počeo da puca. Mladići su pali kao pokošeni i brzo su prebačeni u bolnicu. Neverovatno je da se sve desilo u trenutku kada je grad bio prepun naroda (pijačni dan i početak škole) i pravo je čudo kako niko od prolaznika nije stradao", kaže jedan od očevidaca ovog teškog zločina.

"Novosti" pišu da je prema nezvaničnim informacijama, F. M. pogođen hicima u glavu i na licu mesta je preminuo, dok je Š. E., čiji život nije u opasnosti i kome se ukazuje lekarska pomoć u novopazarskoj bolnici, pogođen u telo.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, policiji je poznato ime ubice, a potraga za njim je u toku. Radi se o osobi koja je već imala sukobe sa zakonom. Motiv zločina još je nepoznat, a pretpostavlja se da se radi o izravnavanju nekih ranije neraščišćenih računa.

Ovo je samo još jedno u nizu ubistava u Novom Pazaru. Neka su rasvetljena, a neka, nažalost, nisu ni posle deset godina. Počiniocima teških zločina ide naruku blizina granice sa Kosovom i Crnom Gorom i niz seoskih planinskih puteva kojima se lako domognu inostranstva.

"U pucnjavi u 13.35 sati na mostu u blizini gradskog bedema došlo je do upotrebe vatrenog oružja, gde je jedno lice podleglo povredama", rekla je ranije danas Tanjugu portparolka Policijske uprave Novi Pazar Bedrija Mujović.

Prema izjavama prolaznika, na dvojicu mladića na motociklu pucao je muškarac koji je izašao iz vozila i prema njima ispalio više
hitaca.

Policija traga za počiniocem ubistva, a uviđaj je u toku.

Mahmutović: Novi Pazar opasno mesto

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocenio je da ubistvo u centru tog grada predstavlja još jedan dokaz da je opšta bezbednost ugrožena i da nadležni moraju što hitnije reagovati.

"Vrlo brzo ćemo tražiti sastanak sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i direktorom policije Miloradom Veljovićem, gde ćemo probati da nađemo rešenja za izlazak iz ove teške bezbednosne situacije", izjavio je Mahmutović, i dodao: "Bili smo svedoci toga da razni kriminalci zloupotrebljavaju teško stanje u Novom Pazaru i da raznim podmićivanjem i potplaćivanjem ljudi prave još veće probleme u gradu".

Mahmutović je naveo i da se u Novom Pazaru "blokiraju saobraćajnice, da se dešavaju ubistva, iznude i sve vrste kriminala" i da je taj grad "postao mesto u kojem je veoma opasno živeti i raditi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: