Buš "sahranio" Mandelu

Bivši predsednik SAD Džordž Buš senior napravio je pometnju kada je njegov predstavnik za štampu objavio telegram saučešća povodom "smrti Nelsona Mandele".

Izvor: B92

Nedelja, 01.09.2013.

22:47

Default images

Telegram je ubrzo povučen, a Bušov predstavnik za štampu se izvinio zbog greške.

Mejl je odmah preuzela američka agencija BNO, a kratko vreme je išao i kajron na CNN.

Mejl koji je poslao Džim Mekgeret naslovljen je kao izajava predsednika Džordža Buša povodom smrti Nelsona Mandele. Barbara i ja žalimo zbog odlaska jednog od najvećih poklonika slobode kojeg smo imali čast da upoznamo, navodi se u poruci.

Kao predsednik, sa čuđenjem sam gledao Mandelinu neverovatnu sposobnost da oprosti onima koji su ga držali u tamnici 26 godina. Bio je čovek ogromne moralne hrabrosti, koji je promenio tok istorije u svoj zemlji. Barbara i ja veoma smo ga poštovali i izražavamo saučešće članovima njegove porodice i svim njegovim sunarodnicima, stoji u Bušovoj poruci, prenosi Dejli telegraf.

Mekgeret se ubzo izvinio zbog greške i povukao telegram saučešća. Mejl koji sam poslao rezultat je mog pogrešno shvaćenog naslova u fleš vestima kompanije WaPo. Bila je to moja glupa greška zbog koje se svima izvinjavama, napisao je Mekgeret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: