Svi pali prijemni za fakultet

Državni univerzitet u Liberiji saopštio je da su svih 25.000 kandidata za upis na fakultet pali na prijemnom ispitu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.08.2013.

20:21

Default images

"Nijedan od 25.000 kandidata koji su polagali test nije osvojio potreban broj poena", rekao je zamenik dekana univerziteta u Monroviji Ansu Soni, javila je agencija Frans pres.

Univerzitet, na kom se obrazuje više od polovine studenata u Liberiji, bio je primoran da ipak primi 1.000 kandidata, iako nijedan od njih nije položio prijemni ispit za školsku godinu koja počinje sledećeg meseca.

Predsedavajući parlamentarnog odbora za obrazovanje Bil Tuavej za ovoliki neuspeh budućih akademaca okrivio je lošu nastavu.

"Ovo je jasan signal da je kvalitet obrazovanja u Liberiji veoma loš. To pokazuje da naši nastavnici ne predaju dobro", kazao je Tuavej.

Liberija se i dalje oporavlja od 14-godišnjeg građanskog rata koji je okončan 2003. godine, a zbog raširenog siromaštva mnogi roditelji svoju decu radije zapošljavaju nego što ih šalju u školu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: