Egipat: Hapšenja morsijevaca

Egipatske vlasti uhapsile su u poslednja 24 sata više od 60 osoba koje se dovode u vezu sa islamističkim pokretom Muslimansko bratstvo.

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2013.

18:57

Default images

Predsednika Muhameda Morsija, koji potiče iz Muslimanskog bratstva, vojska je zbacila sa vlasti 3. jula, nakon što su milioni Egipćana izašli na ulice zahtevajući da on podnese ostavku.

Hapšenja članova Muslimanskog bratsva počela su ubrzo posle svrgavanja Morsija sa vlasti.

Policija je počela da hapsi rođake članova Muslimanskog bratstva, među kojima su neki u bekstvu, navodi se danas iz zvaničnih izvora.

Mnogi članovi Bratstva su uhapšeni zbog pozivanja na nasilje, a lokalni mediji su njihove akcije nazvali terorističkim.

Sukobi u Egiptu su se intenzivirali u avgustu, kada su snage bezbednosti počele da rasturaju skupove Mursijevih pristalica. U tim neredima je za nekoliko dana poginulo više od 1.000 ljudi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je više od 100 vojnika i policajaca poginulo u neredima od polovine avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: