Putin sa Kameronom o Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom o situaciji u Siriji, javile su ruske agencije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.08.2013.

19:55

Default images

"Glavna pažnja posvećena je situaciji u Siriji na fonu medijskih izveštaja o mogućoj upotrebi hemijskog oružja u blizini Damaska", navela je Putinova pres služba, dodajući da je razgovor održan na inicijativu Kamerona.

Itar-Tas s izveštava da je Putin, koji je u radnoj poseti Kemerovskoj oblasti, privremeno napustio sastanak posvećen grejno-energetskom sistemu da bi razgovarao sa britanskim premijerom.

Podsećajući da Putin i Kameron poslednjih meseci održavaju redovne kontakte, ruska državna agencija dodaje da je jedna od centralnih tema njihovih razgovora, osim bilateralne saradnje, situacija u Siriji.

Ranije danas Rojters je, pozivajući se na izvor iz britanske vlade, javio da je premijer Velike Britanije prekinuo odmor kako bi predsedavao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj se razgovara o "najboljem odgovoru na navodni hemijski napad" u Siriji 21. avgusta, za koji se medjusobno optužuju sirijske vlasti i naoružani pobunjenici.

"Vratio se zbog ukupne situacije u Siriji (...) i bude ovde zbog raspravljanja o svim mogućim opcijama", rekao je taj izvor britanskoj agenciji.

Putinova pres služba je u saopštenju navela da su predsednik Rusije i britanski premijer razgovarali i o pripremama pred samit Grupe 20, koji je zakazan za 5. i 6. septembra u Sankt-Peterburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: